مواد لازم:
برنج ۳ پیمانه
مرغ
ماست (چکیده یا خامهای یا پرچرب سون) یک لیوان
زعفران آب کرده
زرشک
تخم مرغ ۲ عدد
گلاب
مرغ رو با پیاز و نمک و زردچوبه و ربگوجه آبپز کنید. بعد ریش ریش کنید.
زرشک رو بعد خیسوندن، توی تابهای که روغنش داغ نشده تفت بدید. بعد مرغ رو هم اضافه کنید.
برنج رو بخیسونید و بجوشونید. وقتی دونه برنج نه خیلی شل و نه خیلی زنده بود برنج رو آبکش کنید.
دو عدد تخممرغ رو توی یه ظرف مناسب پنج دقیقه با چنگال یا همزن، بزنید. و کمی گلاب یا دارچین یا لیمو اضافه کنید تا بوی تخممرغ رو بگیره.
تخممرغ زده شده، ماست، زعفرون و کمی روغن رو با برنج خوب مخلوط کنید.
کف و بدنه قابلمه یا یه تابه گود رو کامل چرب کنید (بهتره تابه یا قابلمه نچسب باشه)
یه مقدار از برنج رو کف تابه پهن کنید و کمی فشار بدید.
مخلوط مرغ و زرشک رو روی برنج بریزید. دور تابه مرغ قرار نگیره و فقط برنج باشه.
اگه مقدار مرغ زیاده نصف مرغ رو بریزید، بعد برنج، بعد دوباره مرغ و در نهایت برنج.
یه کم برنجا رو فشار بدید تا کاملا منسجم بشه.
تابه رو روی شعله بذارید. چند دقیقه اول شعله زیاد باشه. بعد کمترش کنید. بعد که بخار پیچید کامل کمش کنید.
بذارید رو شعله کم یک ساعت و نیم تا دو ساعت دم بکشه.
نکات:
۱. یه نفر گفت اگه توی مرغ و زرشک یه کم رب انار بریزید خوشمزه میشه. البته من امتحان نکردم.
منبع: سرآشپز پاپیون