دفتر آشپزی

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

دفتر آشپزی

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

غذاهایی که یاد میگیرم رو اینجا یادداشت میکنم.
بعضیاش رو مامانم یادم داده...
بعضیاشو دوست و آشنا...
بعضیاشم با سرچ تو سایتای مختلف یاد گرفتم.

+ اینجا کپی آزاد است!!
++ پست‌های رمزدار به درخواست منبع محترم رمزدار شده‌اند.

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

۱۳ مطلب در آذر ۱۳۹۷ ثبت شده است

۳۰
آذر ۹۷

برای تهیه یک فنجان ارده:

۲ فنجان کنجد خام

۲ ق‌غ‌خ روغن خام (مثلا روغن زیتون)


کنجدها رو توی آسیاب ریخته و ۴ تا ۵ دقیقه حسابی آسیاب میکنیم تا کاملا نرم بشه.

میتونیم از گوشت کوب برقی هم برای یکنواخت شدن استفاده کنیم.

وقتی کاملا یک نواخت شد یک قاشق غذا خوری روغن اضافه میکنیم و دوباره یکی ذو دقیقه مخلوطش میکنیم.

برای خامه‌ای‌تر شدن، قاشق دوم روغن را اضافه میکنیم و دوباره مخلوط میکنیم.


منبع: سایت بیتوته

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ آذر ۹۷ ، ۱۵:۱۴
۲۳
آذر ۹۷

مرغ یا گوشت چرخ کرده

سبب‌زمینی

قارچ

رب گوجه

پیاز

برنج

زردچوبه

نمک و فلفل


پیاز رو ریز خورد میکنیم و میذاریم سرخ بشه. زردچوبه و رب گوجه رو اضافه میکنیم.

مرغ رو نواری خرد میکنیم و به پیاز سرخ شده اضافه میکنیم. 

نمک و فلفل رو اضافه میکنیم، یه کم که مرغ پخت، قارچ رو اضافه میکنیم. 

یه کم تفت میدیم بعد حرارت رو خاموش میکنیم. 

سیب‌زمینی رو نگینی خرد کرده و سرخ میکنیم.

برنج رو با نمک و زردچوبه میجوشونیم و آبکش میکنیم.

برنج آبکش شده رو توی قابلمه میریزیم، سیب‌زمینی و بقیه مواد رو بهش اضافه میکنیم.

برنج رو دم میزنیم.


منبع: خودم!

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ آذر ۹۷ ، ۱۳:۳۲
۲۳
آذر ۹۷

گوشت چرخ شده

قارچ

پیاز

رب گوجه

زردچوبه

نمک و فلفل و پودر سیر و پودر لیمو

نان تست


پیازها رو ریز خرد میکنیم و سرخ میکنیم. بعد رب گوجه و زردچوبه رو اضافه میکنیم.

یه تفت کوچولو میدیم و گوشت رو اضافه میکنیم. ادویه رو میریزیم.

میذاریم قشنگ سرخ بشه.

ساندویچ‌ساز رو روشن میکنیم. کره یا روغن رو با قلمو روی ظرفش میزنیم.

داغ که شد، مواد رو روی نون تست ریخته و به مدت دو تا سه دقیقه توی ساندویچ ساز نگه میداریم.


نکات:

۱. برای مواد میانی میشه از هر نوع ترکیبی استفاده کرد. مثلا مرغ، ماهی و ... 

۲. اگه نون بیشتر از سه دقیقه بمونه خشک و سفت میشه.


منبع: یکی از دوستام

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ آذر ۹۷ ، ۱۳:۲۴
۱۸
آذر ۹۷

ماهی با برش ضخیم

نمک فلفل


تمر هندی ۱۰۰ گرم

رب انار دو قاشق

گردو ۵۰ گرم

شنبلیله یا جعفری ۱۰۰ گرم

روغن زیتون ۳ قاشق

سیر

پیاز داغ

دانه انار ۱ لیوان



ماهی رو با نمک و فلفل مزه‌دار میکنیم.

گردو رو ریز خورد میکنیم.

تمر هندی رو توی آب خیس میکنیم و میذاریم بمونه تا عصاره‌ش بیرون بیاد. بعد از صافی میگذرونیم.

همه مواد سس رو با هم مخلوط میکنیم.

کف ظرف رو چرب میکنیم و ماهی رو کف ظر میچینیم.

سس رو روی ماهی میریزیم.

فر رو از قبل گرم میکنیم.

طبقه پایین فر، دمای ۱۸۰ درجه. ۳۰ تا ۴۰ دقیقه.


نکات:

۱. یه کمی بوی قلیه‌ماهی میده. :)


منبع: آشپزی‌ها دات کام



موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ آذر ۹۷ ، ۱۳:۲۲
۱۸
آذر ۹۷

تخم مرغ

گوجه

بادمجان

سیر

آرد  (به ازاء ۴ تخم‌مرغ یک قاشق)

نمک و فلفل و زردچوبه

جعفری خورد شده


تلخی بادمجون رو بگیرید و حلقه‌ای ببرید.

گوجه‌های رنده شده رو روی حرارت سرخ کنید.

بادمجون رو سرخ کنید.

گوجه و سیر رنده شده و جعفری رو به بادمجون اضافه کنید.

تخم‌مرغ‌ها رو توی یه ظرف بشکنید و تخم‌مرغ‌ها رو بزنید تا کف کنه.

ادویه‌ها رو بهش اضافه کنید و به ماهیتابه اضافه کنید.

یه سمتش که سرخ شد برگردونید سمت دیگه‌ش هم سرخ بشه.


منبع: سرآشپز پاپیون


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ آذر ۹۷ ، ۱۳:۱۶
۱۸
آذر ۹۷

گوشت چرخ‌کرده یک بسته

برنج آب‌کش شده یه لیوان

پیاز یک عدد متوسط

آرد سوخاری

تخم مرغ یک عدد

نمک و فلفل


گوشت، برنج، پیاز، تخم‌مرغ و نمک و فلفل رو توی غذاساز میریزیم.

به حالت خمیری که در اومد میذاریم نیم ساعت بمونه.

بعد اندازه یه نارنگی برمیداریم و توی آرد سوخاری میغلتونیم تا لوله‌ای بشه.

روی حرارت ملایم سرخ میکنیم.


منبع: سرآشپز پاپیون

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ آذر ۹۷ ، ۱۳:۰۹
۱۱
آذر ۹۷

به

شکر

مغز گردو

گلاب

چوب دارچین 


به رو خورد میکنیم و توی قابلمه میریزیم.

توی قابلمه آب میریزیم تا روی به رو بپوشونه.

بیست دقیقه میذاریم بجوشه، طوری که له نشه.

به همون نسبت وزن به، شکر میریزیم.

 میذاریم روی حرارت کم بپزه.
یه ساعت آخر گردو و چوب دارچین اضافه میکنیم.

به غلظت مورد نظر که رسید گلاب میریزیم و حرارتو خاموش میکنیم.

یکی دو قاشق آبلیمو اضافه میکنیم برای جلوگیری از کپک زدن.


نکات:

۱. برای اینکه ببینیم کی حرارت رو خاموش کنیم، یه قطره از آب مربا توی

یه لیوان آب میندازیم. اگه تا ته لیوان رفت و پخش نشد یعنی قوامش خوب

شده و باید از روی حرارت برداشته بشه.


منبع: آقای همسر

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ آذر ۹۷ ، ۰۹:۴۱
۱۱
آذر ۹۷

رب گوجه خونگی ۲۵۰ گرم

پیاز متوسط ۱ عدد

روغن زیتون نصف قاشق غذاخوری

سیر ۲ یا ۳ حبه

سرکه ۱۶۰ گرم

آب ۱۰۰ میلی لیتر

شکر ۶۰ گرم

نمک دریا ۱ ق‌م‌خ  (یا ۱ ق‌غ‌خ نمک معمولی)

فلفل قرمز ۱ ق‌م‌خ


پیار رو ریز خورد کنید و روی حرارت ملایم بذارید ده دقیقه سرخ بشه.بعد سیر رنده شده رو بهش اضافه کنید. و بذارید سه چهار دقیقه دیگه خوب تفت بخورن با هم.

رب گوجه، آب، روغن زیتون و سرکه رو اضافه کنید و حرارت رو زیاد کنید تا جوش بیاد. وقتی جوش اومد، شکر و نمک و فلفل رو اضافه کنید و بذارید بیست دقیقه روی حرارت باشه. در ظرف رو نبندید و مدام به هم بزنید.

مواد رو توی مخلوط‌کن بریزید و اونقدر مخلوط کنید تا سس یکدستی به دست بیاد.


نکات:

۱. کاملا طعم سس کچاپ رو داره، ولی یه کم بوی سرکه میده!

۲. اینو امتحان نکردم ولی شاید ده دقیقه جوشوندن میخک توی سس، این بو رو از بین ببره.

۳. تا یک ماه قابل نگه‌داری در یخچال.


منبع: سایت ستاره. با تغییرات


موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ آذر ۹۷ ، ۰۹:۴۰
۱۱
آذر ۹۷

سینه مرغ

پیاز

آبلیمو

زعفران

نمک


همه مواد رو با هم توی غذاساز ریختم.

بعد با قالب فلافل بهش شکل دادم و سرخش کردم.

زیاد نباید سرخ بشه، آبدارش خوشمزه‌تره.


منبع: نی‌نی سایت. مامان بامداد

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ آذر ۹۷ ، ۰۹:۳۲
۱۱
آذر ۹۷

گوشت چرخ کرده (۲ بسته)

برنج (یک لیوان)

پیاز ۱ عدد

ترخون و مرزه و آویشن ( یا تره )

نمک. فلفل. زردچوبه.


برنج رو با پلوپز پختم(با نمک و زردچوبه) . بعد همراه گوشت چرخ کرده و پیاز توی غذاساز ریختم.

بعد ادویه‌ها رو زدم و تره خورد کرده رو اضافه کردم.

کمی با دست ورز دادم.

بعد هر بار یه تیکه کوچیکشو برداشتم، با دست شکل دادم و توی روغن داغ سرخ کردم.


نکات:

۱.برای اینکه به دست نچسبه میتونیم دستمونو خیس کنیم .

۲. توی دستور اصلی از ترخون و مرزه استفاده شده.

۳. توی دستور اصلی برنج فقط آبکش میشه.

۴. طول میکشه تا کاملا بپزه... صبر کنید تا قهوه‌ای بشه.

۵. یه کم حالت وا رفتگی داره موقع سرخ کردن، وقتی کاملا سرخ شد اوکی میشه.

۶. تو دستور اصلی برنج و گوشت با هم چرخ میشن.


منبع: وبلاگ طعم خوش آشپزی. با تغییرات

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ آذر ۹۷ ، ۰۹:۲۳