دفتر آشپزی

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

دفتر آشپزی

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

غذاهایی که یاد میگیرم رو اینجا یادداشت میکنم.
بعضیاش رو مامانم یادم داده...
بعضیاشو دوست و آشنا...
بعضیاشم با سرچ تو سایتای مختلف یاد گرفتم.

+ اینجا کپی آزاد است!!
++ پست‌های رمزدار به درخواست منبع محترم رمزدار شده‌اند.

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

۲۳ مطلب در تیر ۱۳۹۷ ثبت شده است

۲۸
تیر ۹۷

مواد لازم

سیب‌زمینی

پیاز

شوید خشک (یا هر سبزی‌ای که دوست دارید)

نمک. فلفل. زردچوبه


سیب‌زمینی رو با آب و نمک آب‌پز میکنیم. و له میکنیم.

پیاز رو نگینی خرد میکنیم و با نمک و فلفل و زردچوبه سرخ میکنیم.

شوید رو اضافه میکنیم و تفت میدیم.

در آخر سیب‌زمینی رو اضافه میکنیم و تفت میدیم.


نکات

۱. شاید بهتر باشه یه کم زیره هم همراهش مصرف کنید.


منبع: سرآشپز پاپیون

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ تیر ۹۷ ، ۰۹:۵۲
۲۷
تیر ۹۷

مواد لازم

مرغ

سیب‌زمینی

زرشک

پیاز. نمک. زردچوبه. رب گوجه. فلفل

دارچین



اول مرغ رو بجوشونید چند دقیقه، بعد بشوریدش.

با پیاز داغ و نمک و زردچوبه و رب گوجه، مرغ رو آب‌پز کنید.

سیب‌زمینی‌ها رو نگینی ریز کنید. (مثلا ابعاد نیم سانت در نیم سانت، یا حتی کمتر)

مرغ اب‌پز شده رو ریش ریش کنید و با دو قاشق زرشک شسته شده توی تابه بریزید.

و با سیب‌زمینی مخلوط کنید.

دارچین، فلفل و زردچوبه بزنید. و تفت بدید.

برنج رو هم میتونید با آب مرغ درست کنید.


منبع: برگرفته از هویج پلو

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۷ ، ۱۳:۲۸
۲۷
تیر ۹۷

مواد لازم

مرغ

زعفران آب کرده

پیاز

نمک


مرغ رو به قطعه‌های کوچیک تقسیم کنید.

تکه‌های جوجه رو ده دقیقه با آب نمک بجوشونید.

بعد جوجه‌ها رو بیرون بیارید بشورید و توی تابه‌ای که کمی روغن ریختید بچینید.

پیاز رو نگینی خورد کنید و روی جوجه‌ها بریزید. (مقدار پیاز باید زیاد باشه)

آب بریزید، در حدی که روی جوجه‌ها رو بپوشونه.

در تابه رو ببندید و اجازه بدید یه کم بپزه.

بعد در تابه رو بردارید و اجازه بدید آب بخار بشه.

وقتی تقریبا نصف جوجه بالاتر از آب قرار گرفت زعفران رو اضافه کنید.

صبر کنید تا آب کامل بخار بشه و جوجه و پیاز یه کم سرخ بشه.

غذای شما آماده‌ست :)


منبع: زندایی

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ تیر ۹۷ ، ۱۳:۲۲
۲۶
تیر ۹۷

مواد لازم برای ۳ نفر


ماهی ۱ عدد

سیب‌زمینی ورقه شده ۲ عدد

آب‌لیمو ۳ ق‌سوپ‌خوری

روغن زیتون یک چهارم پیمانه

زعفران آب کرده ۱ ق‌غ‌خ

سیر رنده شده ۲ حبه

نمک. فلفل. زردچوبه



در ظرفی مناسب نمک، فلفل، سیر، زردچوبه، آب‌لیمو، نصف روغن زیتون و زعفران رو مخلوط میکنیم.

و داخل شکم و روی سطح ماهی رو باهاش مزه‌دار میکنیم.

بعد ماهی رو برای یک ساعت توی یخچال قرار میدیم.

* سینی فر را با فویل بپوشانید

روی فویل را چرب کرده ورقه‌های سیب‌زمینی را قرار دهید.*

سطح روی سیب‌زمینی را چرب کرده و ماهی‌ها رو قرار میدیم.

(با این روش از چسبیدن ماهی جلوگیری میکنیم.)

سطح روی ماهی رو با بقیه روغن زیتون چرب میکنیم.

فر را از نیم ساعت قبل گرم کرده باشم.

سینی ماهی رو روی پنجره وسط فر قرار میدیم.

۴۵ دقیقه تا یک ساعت بپزه.



* اگر فویل نداشتیم

دمای فر ۷۰ درجه. زمان نیم ساعت.

و حتما ظرف آبی در فر قرار بدیم تا ماهی خشک نشه.


منبع: سرآشپز پاپیون

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ تیر ۹۷ ، ۱۱:۰۵
۲۶
تیر ۹۷

مواد لازم

مرغ

آرد سوخاری

نمک فلفل زردچوبه

تخم مرغ

آرد سفید


مرغ رو به تکه‌های کوچیک تقسیم کنید و آب‌پز کنید.

بعد تکه های مرغ رو توی آرد سفید بغلتونید.

بعد توی تمرغزده شده بغلتونید.

و در آخر توی آرد سوخاری.

(آرد سوخاری. نمک. فلفل)

بعدم سرخشون کنید.

با چیپس خلالی سرو کنید.



نکات

۱. به نظرم اگر به جای آرد سفید، توی آرد سوخاری بزنیم بهتر بشه.

البته هنوز روی مرغ امتحان نکردم. ولی برای ماهی خوب شد.

۲. زیاد سرخ نکنید. خشک میشه.

۳. میتونید برنج رو با آب مرغ بپزید. هم خوشمزه میشه و هم آب مرغ هدر نمیره.

۴. موقع سرخ کردن در ظرف رو نبندید. وگرنه مرغ کف میکنه!!

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ تیر ۹۷ ، ۱۰:۵۷
۲۶
تیر ۹۷

مواد لازم برای ۴ نفر


مرغ چرخ شده خام ۲۵۰ گرم

پیاز متوسط ۱ عدد

تخم‌مرغ ۲ عدد

نمک فلفل آویشن

آرد سوخاری


همه مواد رو مخلوط کنید و خوب ورز بدید تا حالت چسبندگی پیدا کنه.

یک ق‌غ‌خ آرد سوخاری توی مواد بریزید و باز مخلوط کنید.

با دست شکل بدید و توی آرد سوخاری بغلتانید و سرخ کنید.


منبع: کتاب آشپزی

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ تیر ۹۷ ، ۱۰:۵۰
۲۶
تیر ۹۷

مواد لازم برای ۴ نفر

سیب‌زمینی پخته شده متوسط ۴ تا ۵ عدد

تخم مرغ ۲ عدد

(پیاز ۱ عدد)

نمک. فلفل


سیب‌زمینی رو رنده میکنیم.

کل مواد رو مخلوط میکنیم.

(نباید زیاد به هم بزنیم. فقط در حد مخلوط شدن)

در روغن داغ سرخ میکنیم.


نکات

۱. در صورتی که دوست داشتین پیاز هم استفاده کنین، پیاز رو رنده کنید، آبشو بگیرید و با مواد مخلوط کنید.

۲. میتونید این کوکو رو با گشنیز و جعفری طعم‌دار کنید.

۳. سیب‌زمینی جذب نمکش بالاس. پس باید بیشتر نمک بزنید.


منبع: سرآشپز پاپیون

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ تیر ۹۷ ، ۱۰:۴۵
۲۶
تیر ۹۷

مواد لازم

ماهی

آرد سوخاری

نمک. فلفل. زردچوبه. زعفران آب کرده

آب‌لیمو

گرد لیمو


ماهی رو حداقل برای یک ساعت در طرفی محتوی آب و نمک، فلفل، آب‌لیمو،  گرد لیمو و زعفران میخوابونیم.

سپس در آردسوخاری میغلتونیم.

(آرد سوخاری، نمک، فلفل و زردچوبه )

توی روغن داغ سرخ میکنیم.


نکات

۱. اول بذارید یه طرف کاملا سرخ بشه بعد برگردونید.

۲. موقع برگردوندن مواظب باشید لایه آرد سوخاری کنده نشه.

۳. اگه لایه آرد سوخاری ضخیم‌تری میخواستین، بعد از اینکه یه بار توی آرد سوخاری غلتوندید، توی تخم مرغ زده شده بغلتونید و دوباره توی آرد سوخاری بزنید. اما یادتون باشه که ماهی و تخم‌مرغ بهتره با هم خورده نشن.



منبع: تجربه شخصی

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ تیر ۹۷ ، ۱۰:۳۹
۲۶
تیر ۹۷

مواد لازم برای ۲ نفر


تن ماهی (یا ماهی پخته شده و تیغ گرفته شده) ۱ عدد

سیب‌زمینی بزرگ ۱ عدد

تخم‌مرغ ۲ عدد

نمک. فلفل. زردچوبه


روغن ماهی رو کاملا بگیرید.

سیب‌زمینی رو آب‌پز کنید و بعد له کنید.

ماهی رو له کنید.

تخم‌مرغ رو توی یه ظرف دیگه بشکنید، و کاملا بزنید.

همه مواد رو مخلوط کرده، توی روغن داغ سرخ کنید.


نکات

۱. تخم مرغ با ماهی خوب نیست!!! :))


منبع: سرآشپز پاپیون

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ تیر ۹۷ ، ۱۰:۳۲
۲۶
تیر ۹۷

مواد لازم

برنج

گوجه

سیب‌زمینی

پیاز

زردچوبه

رب‌گوجه

نمک


ابتدا پیاز داغ درست میکنیم. (من همیشه یادم میره که باید تو کته پیاز داغ باشه!!:دی)

زردچوبه میزنیم.

توی یه تابه، سیب‌زمینی‌ها رو نگینی سرخ میکنیم.

گوجه رنده شده و رب گوجه رو اضافه میکنیم.

صبر میکنیم تا سرخ بشن.

سیب‌زمینی‌ها رو اضافه میکنیم **

آب رو اضافه میکنیم. صبر میکنیم تا جوش بیاد.

برنج رو اضافه میکنیم.

آب باید طوری باشه که از همون اول همه برنج زیر آب قرار نگیره.

نمک میزنیم. (چون برنج آب‌کش نمیشه نباید زیاد باشه مقدار نمک)

تا زمانی که آب برنج بخار بشه، هر از گاهی برنج رو هم میزنیم که ته نگیره.

بعد از بخار شدن آب، برنج را دم میکنیم.


## اگر پلوپز دارید:

تا مرحله ** پیش برید.

آب رو اضافه کنید و در پلوپز رو ببندید.

گزینه آرام‌پز رو انتخاب کنید.


نکات

۱. مقدار مواد (گوجه و رب گوجه) اگر بیش از حد نیاز باشه برنج شل میشه.


منبع: مامانم

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ تیر ۹۷ ، ۱۰:۲۳