دفتر آشپزی

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

دفتر آشپزی

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

غذاهایی که یاد میگیرم رو اینجا یادداشت میکنم.
بعضیاش رو مامانم یادم داده...
بعضیاشو دوست و آشنا...
بعضیاشم با سرچ تو سایتای مختلف یاد گرفتم.

+ اینجا کپی آزاد است!!
++ پست‌های رمزدار به درخواست منبع محترم رمزدار شده‌اند.

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

۷ مطلب در مرداد ۱۳۹۷ ثبت شده است

۲۸
مرداد ۹۷

برنج ۱ پیمانه

بادمجون ۲ عدد کوچولو

پیاز

پودر گل سرخ ۱ قاشق غذاخوری

دارچین ۱ قاشق مربا خوری

رب گوجه ۱ قاشق غذاخوری

فلفل قرمز


بادمجونا رو پوست بکنید. مکعبی خرد کنید بذارید تو آب‌نمک تا تلخیش بره.

برنج رو آب‌کش کنید

پیازداغ بگیرید با زردچوبه.

آب بادمجونا رو بگیرید و بذارید با پیاز تفت بخوره.

پودر گل سرخ، دارچین، فلفل و رب گوجه رو اضافه کنید و بذارید خوب سرخ بشن.

نصف برنج رو کف قابلمه بریزید، مواد رو روش بریزید. بقیه برنج رو روی مواد بریزید.

وقتی بخارش بلند شد، یه کم زعفرون دم کرده روی برنج بریزید.



نکات

۱. اگه بخواین میتونین توش گوشت یا مرغ هم بریزین.


منبع: هانی شف. با کمی تغییر

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ مرداد ۹۷ ، ۱۵:۴۶
۲۷
مرداد ۹۷

روغن ۲ قاشق غذاخوری

آرد قنادی ۱/۵ پیمانه

شکر یک سوم پیمانه

بیکینگ پودر ۲ قاشق غذاخوری

نمک ۰/۵ قاشق چایخوری

پودر دارچین یک چهارم قاشق چایخوری

تخم‌مرغ درشت یک عدد

شیر ۰/۵ پیمانه

موز رنده شده ۰/۵ پیمانه



آرد، بیکینگ پودر، نمک، دارچین و شکر را در یک کاسه با هم مخلوط کنید.

تخم‌مرغ، موز، شیر و روغن را در کاسه‌ای دیگر مخلوط کنید. ( در صورت تمایل میتونید یک چهارم قاشق چایخوری عصاره موز هم اضافه کنید.)

سپس کل مواد را با هم مخلوط کنید. و خوب به هم بزنید تا به خورد هم برود.

یک قاشق از خمیر را در روغن داغ سرخ کنید.

هر بار کمی مخلوط را به هم بزنید تا مواد سنگین‌تر ته نشین نشود.

(در صورت تمایل پس از سرخ شدن، در مخلوط شکر و دارچین بغلتانید)


نکات

۱. بهتر است مواد را به صورت ضخامت‌دار سرخ کنید.

۲. غلتاندن در شکر و دارچین توصیه نمیشود!!


منبع: سرآشپز پاپیون با تغییرات

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ مرداد ۹۷ ، ۱۱:۵۵
۲۷
مرداد ۹۷

تخم مرغ ۴ عدد

آرد سفید ۳ لیوان

شکر ۱/۵ تا ۲ لیوان

روغن نصف لیوان

شیر ۱ لیوان

بیکینگ پودر ۱/۵ قاشق مربا خوری

جوش شیرین ۱ قاشق چایخوری

وانیل پودر نارگیل و پودر کاکائو به میزان لازم



تخم‌مرغها را خوب به هم میزنیم تا زرده و سفیده کاملا مخلوط شود.

سپس شکر را اضافه میکنیم و دوباره به هم میزنیم.

سپس بیکینگ پودر، وانیل و جوش شیرین را اضافه میکنیم و به هم میزنیم.

شیر و روغن را اضافه میکنیم و به هم میزنیم.

آرد را کم‌کم اضافه کرده و به هم میزنیم.

ته ظرف را چرب میکنیم. کمی آرد میپاشیم.

اگر مایلیم بخشی از کیک کاکائویی باشد، مقداری از خمیر را در ظرف میریزیم و

بقیه را کاکائویی میکنیم و در ظرف میریزیم.

فر را روی ۱۴۰ یا ۱۶۰ درجه میگذاریم.

و به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقیقه کیک را در قسمت وسط فر قرار میدهیم.


منبع: مامانم

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۷ مرداد ۹۷ ، ۱۱:۲۴
۲۳
مرداد ۹۷

نان باگت

زعفران

برنج



نان باگت رو بذارید خشک بشه. یا با پلوپز یا توستری چیزی، اونقدر گرمش کنید تا خشک بشه.

بعد با دست یا گوشت کوب پودرش کنید.

کف قابلمه نچسب روغن، زعفران آب کرده و کمی آب بریزید.

پودر نان رو کف قابلمه بپاشید.

یه کوچولو با قاشق فشارش بدید و دورشو مرتب کنید.

صبر کنید تا روغن و آب کاملا جذب پودر نان بشه.

بعد برنج رو بریزید و بذارید دم بکشه‌.


نکات:

۱. هر چی پودر دانه ریزتر باشه ته دیگ تردتر میشه.

۲. اگه خواستید با پلوپز یا ... نان رو خشک کنید، بهتره نان رو تکه تکه کنید تا ضخامتش کم بشه و راحت‌تر خشک و پودر بشه.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ مرداد ۹۷ ، ۱۱:۳۱
۲۳
مرداد ۹۷

مواد لازم:

برنج ۲ پیمانه

مرغ

بادمجون

ماست یک لیوان

زعفران

تخم مرغ دو عدد

گلاب



اول مرغ رو با پیاز و نمک و رب گوجه آب‌پز میکنیم و ریش‌ریش میکنیم.

برنج رو با آب و نمک میجوشونیم و آب کش میکنیم.

بادمجونا رو پوست میکنیم، حلقه‌حلقه میکنیم و میذاریم یکی دو ساعت توی آب‌نمک بمونن. بعد سرخشون میکنیم و کنار میذاریم .

تو همون روغن پیاز رو با زردچوبه سرخ میکنیم و مرغا رو بهش اضافه میکنیم. اگه مرغا کم نمک بودن تو همین مرحله میشه بازم نمک زد. و البته فلفل سیاه که بوی مرغو بهتر بگیره.

تخم‌مرغا رو توی یه ظرف مناسب با یه کم گلاب اونقدر میزنیم تا کمرنگ بشه.

مرغا رو با یک سوم از ماست و تخم‌مرغ و زعفرون مخلوط میکنیم و میذاریم مزه‌دار بشه.

برنج و با بقیه ماست و تخم‌مرغ و زعفرون مخلوط میکنیم کاملا.

قابلمه نچسب‌مون رو برمیداریم و کف و بدنه رو کاملا چرب میکنیم

یه مقدار از برنج رو ته قابلمه میریزیم و با ته قاشق یه کم فشار میدیم.

یه ردیف بادمجون میچینیم.

یه ردیف برنج و فشار.

یه ردیف مرغ.

دوباره برنج و فشار.

روی برنج هم یه کم آب مرغ میریزیم.

قابلمه رو روی حرارت میذاریم.

اول شعله زیاد باشه، در حد دو سه دقیقه. بعد کمترش میکنیم. بعد که بخار پیچید کامل کمش میکنیم.

بذارید یک ساعت و نیم تا دو ساعت کامل دم بکشه.



نکات:

۱. میتونید توی مخلوط مرغ از زرشک تفت داده شده هم استفاده کنید.

۲. میتونید برنج رو فقط با زعفرون مخلوط کنید و دیگه ماست و تخم‌مرغ نزنید، که در اون صورت انسجامش کمتر میشه.


منبع: برگرفته از ته‌چین مرغ و دستور یک دوست.

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۳ مرداد ۹۷ ، ۱۱:۰۵
۱۷
مرداد ۹۷

مواد لازم:

آرد برنج الک شده  ۶ قاشق غذاخوری

شیر  ۲ لیوان

گلاب  ۴ قاشق غذاخوری

شکر  ۶ قاشق غذاخوری

دارچین


اول آرد برنج رو الک کنید. بعد یه کم آب سرد اضافه کنید تا تقریبا حل بشه.

بعد شیر و گلاب و شکر رو اضافه کنید و روی شعله قرار بدید.

اونقدر هم بزنید تا یه دست بشه و غلظتی شبیه ماست پیدا کنه.



نکات:

۱. وقتی سرد بشه غلظتش یه کم بیشتر میشه.

۲. اگه آرد الک نشه، یا با آب سرد حل نشه، دون دون میشه.


منبع: سرآشپز پاپیون

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ مرداد ۹۷ ، ۱۲:۴۷
۱۷
مرداد ۹۷

مواد لازم:

برنج  ۳ پیمانه

مرغ

ماست (چکیده یا خامه‌ای یا پرچرب سون) یک لیوان

زعفران آب کرده

زرشک

تخم مرغ  ۲ عدد

گلاب



مرغ رو با پیاز و نمک و زردچوبه و رب‌گوجه آب‌پز کنید. بعد ریش ریش کنید.

زرشک رو بعد خیسوندن، توی تابه‌ای که روغنش داغ نشده تفت بدید. بعد مرغ رو هم اضافه کنید.

برنج رو بخیسونید و بجوشونید. وقتی دونه برنج نه خیلی شل و نه خیلی زنده بود برنج رو آبکش کنید.

دو عدد تخم‌مرغ رو توی یه ظرف مناسب پنج دقیقه با چنگال یا هم‌زن، بزنید. و کمی گلاب یا دارچین یا لیمو اضافه کنید تا بوی تخم‌مرغ رو بگیره.

تخم‌مرغ زده شده، ماست، زعفرون و کمی روغن رو با برنج خوب مخلوط کنید.

کف و بدنه قابلمه یا یه تابه گود رو کامل چرب کنید (بهتره تابه یا قابلمه نچسب باشه)

یه مقدار از برنج رو کف تابه پهن کنید و کمی فشار بدید.

مخلوط مرغ و زرشک رو روی برنج بریزید. دور تابه مرغ قرار نگیره و فقط برنج باشه.

اگه مقدار مرغ زیاده نصف مرغ رو بریزید، بعد برنج، بعد دوباره مرغ و در نهایت برنج.

یه کم برنجا رو فشار بدید تا کاملا منسجم بشه.

تابه رو روی شعله بذارید. چند دقیقه اول شعله زیاد باشه. بعد کمترش کنید. بعد که بخار پیچید کامل کمش کنید.

بذارید رو شعله کم یک ساعت و نیم تا دو ساعت دم بکشه.


نکات:

۱. یه نفر گفت اگه توی مرغ و زرشک یه کم رب انار بریزید خوشمزه میشه. البته من امتحان نکردم.



منبع: سرآشپز پاپیون

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۷ مرداد ۹۷ ، ۱۲:۲۸