دفتر آشپزی

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

دفتر آشپزی

♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

غذاهایی که یاد میگیرم رو اینجا یادداشت میکنم.
بعضیاش رو مامانم یادم داده...
بعضیاشو دوست و آشنا...
بعضیاشم با سرچ تو سایتای مختلف یاد گرفتم.

+ اینجا کپی آزاد است!!
++ پست‌های رمزدار به درخواست منبع محترم رمزدار شده‌اند.

دنبال کنندگان ۳ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید

۵ مطلب در بهمن ۱۳۹۷ ثبت شده است

۲۷
بهمن ۹۷

پیاز متوسط   ۳ عدد

لپه۱   نصف لیوان

گوشت (چرخ کرده یا خورشتی)

رب گوجه

سیب‌زمینی سرخ شده


اگه گوشت چرخ کرده‌ست که با پیاز تفت میدیم، اگه نه در قابلمه‌ای جدا گانه با کمی روغن و کمی آب گوشت رو تفت میدیم تا کاملا سرخ بشه.

پیاز رو خورد میکنیم و توی تابه میریزیم. اول بدون روغن تفت میدیم تا آب پیاز گرفته بشه. بعد روغن و زردچوبه اضافه میکنیم. و پیاز رو طوری سرخ میکنیم که طلایی مایل به مشکی بشه! ۳

وقتی پیاز سرخ شد لپه رو اضافه میکنیم و کاملا سرخش میکنیم.

سپس رب گوجه‌فرنگی رو اضافه میکنیم و تفت میدیم.

سپس مواد رو به گوشت اضافه میکنیم و مقداری آب اضافه میکنیم.) یک بند انگشت بیشتر از مواد)

با شعله کم بجوشه تا جا بیوفته.



نکات:

۱. لپه از قبل خیس خورده باشه، یا توی ظرف جدا دو سه بار بجوشونید و آبشو عوض کنید.

۲. من با گوشت چرخ کرده امتحان نکردم هنوز! 

۳. برای اینکه پیاز طلایی مایل به مشکی بشه دو حبه قند به پیاز داغ اضافه کنید و هر وقت حس کردید پیاز در حال ته گرفتنه یه کم آب اضافه کنید.

۴. من مورد ۳ رو کاملا اجرا کردم و پیازم طلایی مایل به مشکی نشد! :))) امیدوارم واسه شما بشه! ^__^

۵. کمی دارچین غذا رو خوش‌عطرتر میکنه.


منبع: یکی از دوستان

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۷ بهمن ۹۷ ، ۱۴:۱۲
۲۷
بهمن ۹۷

مرغ

کره

زعفران

نمک و فلفل


مرغ رو به قسمت‌ها کوچیک تقسیم میکنیم. (ضخامت کم باشه... در حد یک سانت نهایت)

مرغ‌ها رو کف تابه میچینیم، نمک و کمی فلفل میزنیم.

کره‌ها رو روی مرغ میذاریم. زعفران میزنیم.

در تابه رو میذاریم، میذاریم با حرارت کم بپزه.

مرغ خودش آب میندازه، و کره کم‌کم آب میشه. بعدکه آب مرغ کاملا خشک شد و مرغ سرخ شد حرارت رو خاموش میکنیم.


نکات

۱. میتونید از کره محلی و کره پاستوریزه همزمان استفاده کنید. کره پاستوریزه رو میشه تنها استفاده کرد... ولی کره محلی طعم و بوی کره پاستوریزه رو نداره.


منبع: یکی از دوستام

موافقین ۱ مخالفین ۰ ۲۷ بهمن ۹۷ ، ۱۳:۵۷
۱۱
بهمن ۹۷

لوبیا سبز

قارچ

گوجه‌فرنگی

سیب‌زمینی سرخ کرده

پیاز

رب‌گوجه

نمک. فلفل. زردچوبه. پودر لیمو عمانی


ابتدا لوبیا رو شسته، برش میدیم، و با مقداری آب میذاریم تا پخته بشه.

لوبیای پخته شده رو جدا میکنیم، آبش رو هم جدا نگه میداریم.

پیاز رو سرخ میکنیم و بعد گوجه و قارچ رو اضافه میکنیم و تفت میدیم.

وقتی که قارچ سرخ شد و گوجه‌فرنگی هم پخته شد، لوبیای پخته شده رو اضافه میکنیم.

یکم تفت میدیم و بعد رب گوجه رو اضافه میکنیم.

ادویه‌ها رو هم اضافه میکنیم.

وقتی رب‌گوجه سرخ شد، آب لوبیا رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم خورشت جا بیوفته.

با سیب‌زمینی سرخ شده تزیین کرده و سرو میکنیم.


منبع: سرآشپز پاپیون با تغییر

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ بهمن ۹۷ ، ۱۲:۴۴
۱۱
بهمن ۹۷

گوشت قرمز

دارچین

پودر گل‌سرخ

زعفران

پیاز

رب‌گوجه

بادمجان

برنج


بادمجون‌ها رو مربعی خورد کنید و تلخیشو بگیرید و سرخ کنید.

گوشت رو با نمک و فلفل و پیاز و سیر و... آب‌پز کنید و اجازه بدید آبش کاملا گرفته بشه.

پیازها رو توی روغن داغ تفت بدید تا طلایی بشه، بعد ادویه‌ها و رب‌گوجه رو اضافه کنید و تفت بدید تا بوی ادویه‌ها به مشام برسه.

بعد بادمجون، گوشت و زعفرون رو اضافه کنید. کمی تفت بدید و شعله رو خاموش کنید.

رنج رو آبکش کنید و مواد رو لابه‌لای برنج بذارید و برنج رو دم کنید.



نکات:

۱.من بادمجونای از قبل سرخ کرده داشتم، همونا رو له کردم و استفاده کردم، طعمش خوب شد.

۲. گوشت رو ریش‌ریش نکنید. اصلا تو غذا دیده نمیشه! :/

۳. در صورتیکه برنج‌تون کمه (مثلا واسه دو نفر پختین) میتونید مواد رو روی برنج بریزید و دم کنید. (به جای اینکه لابه‌لای برنج بریزید)


منبع: سرآشپز پاپیون با تغییر

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۱ بهمن ۹۷ ، ۱۱:۵۸
۰۲
بهمن ۹۷

آرد   ۵ تا ۶ پیمانه

روغن    دو سوم پیمانه

زرده تخم‌مرغ   ۲ عدد

شیر    ۱ پیمانه

شکر   دو سوم پیمانه

خمیر مایع    ۱ قاشق سوپخوری

نمک   ۱ قاشق چای خوری

آب ولرم و کنجد به میزان لازم



ابتدا شیر را گرم میکنیم. در حدی که دست نسوزد.

خمیرمایه و یک قاشق مرباخوری از شکر را در آن حل میکنیم و میذاریم کاملا پف کند.

آرد را در ظرف بزرگی ریخته، روغن، شکر، نمک و زرده تخم‌مرغ را اضافه میکنیم.

سپس شیر را اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.

کم‌کم آب را اضافه میکنیم و مخلوط را خوب به هم میزنیم تا خمیر نرمی به دست آید.

۵ تا ۶ دقیقه خمیر را خوب ورز دهید.

سینی فر را کمی چرب کنید و خمیر نان را به صورت گلوله یا به صورت دلخواه روی سینی قرار دهید.

(این خمیر پس از ور آمدن بیش از دو برابر میشود، پس فاصله را رعایت کنید )

روی خمیر را بپوشانید و صبر کنید تا ۳ ساعت بماند.

سپس به آرامی روی خمیر زرده تخم‌مرغ بمالید و کنجد بپاشید. دوباره کمی صبر کنید.

(اگر بلافاصله نان را بپزید زرده تخم‌مرغ طلایی نمیشود!)

سینی را در طبقه وسط فر در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا زمانی که نان پخته و طلایی شود.

(حدودا ۱۵ دقیقه)

سپس اجازه دهید نان سرد شود و بعد از سینی جدا کرده، در نایلون قرار دهید تا خشک نشود.



نکات:

۱. بهتره در ظرف‌های فلزی پخته شود، پیرکس‌های شیشه‌ای نتیجه دلخواهی به دست نمیدهند.

۲. اگر زرده تخم‌مرغ را به آرامی روی نان نمالید، پف نان میخوابد.

۳. من به جای سه ساعت، یک شب تا صبح نان‌ها را گذاشتم، نتیجه خوب بود.



منبع: سرآشپز پاپیون با تغییر

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۲ بهمن ۹۷ ، ۱۵:۴۹